Workshop: Lær at håndtere stress og angst

I de seneste årtier har stress udviklet sig til at være et bredt samfundsproblem. Vi er nødt til at forholde os til fænomenet – både som leder, medarbejder, kollega eller pårørende. Derfor er det vigtigt at have en grundlæggende viden om, hvordan man håndterer stress, og hvordan man forebygger stressbelastninger.

Foredragsholder Neela Maria Sris har som praktiserende klinisk psykolog arbejdet meget med stressproblematikker. Hendes tilgang til at fortælle om emnet er tæt knyttet til praktisk erfaring, og foredraget har derfor fokus på konkrete og anvendelige øvelser og teknikker til at håndtere og forebygge stressbelastninger.

Stress er et komplekst emne, som kan beskrives på mange niveauer. Fra psykologens kognitiv-adfærdsterapeutiske perspektiv handler det om at arbejde med de tanker og den adfærd, som trigger stresssymptomerne. På dette møde handler det derfor om at blive klogere på stress ud fra spørgsmålet om, hvordan du kan forholde dig nu og her i konkrete stressrelaterede situationer. Neela Maria Sris’ bidrag til workshoppen vil gøre os klogere på stress med fokus på, hvordan du kan forholde dig nu og her i konkrete situationer.

Neela Maria Sris er autoriseret psykolog, direktør i psykologhuset Encounter og ekstern lektor ved Københavns universitet.

Eva Hyldgaard er netop hjemkommet fra et CEO job i Kina, hvor hun som udsendt fra Danske Diakonhjem stod i spidsen for et stort privatejet kinesisk plejecenter i Shanghai.

Eva har været vicedirektør i EKKO-Fonden, adm. direktør i Psykiatri Plus A/S Vikar og nu er hun i gang med at skabe egen virksomhed som privat leverandør til kommunerne på det sociale område.

I 2011 stod hun forrest, da hendes arbejdsplads gennemgik en voldsom negativ pressesag bl.a. anført af TV2’s Operation X. De personlige konsekvenser heraf var ret voldsomme og angst blev herefter en fast følgesvend i Evas liv. Eva har først for nylig brudt tabuet og valgt at være åben om at leve et liv på direktionsgangen med angst. Hun fortæller, hvordan angst for hende er blevet en medspiller, der gør hende mere sensitiv i forhold til at mærke sig selv og også gør hende til en bedre leder.

Hør Evas historie og gode råd til, hvordan et liv med angst kan blive en positiv faktor – hvis vi tør stå ved det.

FORBEREDELSE
Inden workshoppen skal du reflektere over, hvad der får dig i henholdsvis det grønne, gule og røde felt. Hvordan du reagerer og hvordan du mærker det? Skriv det ned, tag det med og husk at du kun deler, hvad du har lyst til.

PROGRAM
09.00-09:10 Velkommen til og introduktion til workshoppen. Eva Riedel
09:10-09:20 Hvorfor er det vigtigt for os? Neela Maria Sris
09:20 -09:30 Hvordan kan du få – og hvordan håndterer du angst som leder? Eva Hyldgaard
09:30-09:40 Pause
09:40-10:10 Status på vores eget stress niveau? Neela Maria Sris.
10:10-10:20 Hvad er vores kollektive erfaringer og fællesnævnere? Neela Maria Sris.
10:20-10:40 Pause
10:40-11:00 Handlingsplaner og personlige tips. Neela Maria Sris og Eva Hyldgaard.
11:00-11:30 Lav din egen handlingsplan.
11:30-11.45 Opsamling og afslutning.

PRAKTIK
Vi mødes hos AL2 ved Nørreport station. Tilmelding foregår efter først til mølle princippet, – og deltagelse er gratis for Mandag Morgen Businesskvinder.

De bedste hilsner
Mandag Morgen Businesskvinder
Eva Hyldgaard, Neela Maria Sris og Eva Riedel