Pilen peger på dig – bogreception

Når en leder har mod til at lede og tager ledelsesansvaret på sig, opnår medarbejderne større engagement, mere arbejdsglæde, højere grad af tillid og lyst til at gøre deres bedste.

DET LYDER LET – MEN DET ER DET SJÆLDENT

Bogen “Pilen peger på dig” er skrevet af Agnete Gersing, direktør for Herlev og Gentofte Hospital, og Kirsten Hvid-Hansen, Mandag Morgen Businesskvinde og partner i X+CO. Den er baseret på lige dele praktisk topledererfaring og indsigt i lederens personlighed og kompetencer.

For det er lederen, der har ansvaret for alt, hvad der foregår i virksomheden. Lederen skal være bevidst om sine styrker og svagheder og om, hvordan han virker på andre. Han/hun skal hele tiden sørge for at gøre det, der er hensigtsmæssigt og ikke bare det, som man plejer, og som er nemmest.

Mange opfatter ”personlige kompetencer” som ”det bløde” i ledergerningen. Men det personlige er i virkeligheden benhårdt: At turde sige højt, når noget ikke fungerer. At stille krav og give tydelig og anerkendende feedback. At tale oprigtigt om tingene, også når det bliver svært og personligt. Og at forstå og håndtere sine egne og andres følelser.

Pilen peger på lederen – og derfor må lederen udvise mod.
Mod til at være sårbar og mod til at stå ved det menneske, han/hun er. Forfatterne deler generøst ud af deres egne erfaringer. Hvordan skaber man tillid? Hvorfor er selvindsigt vigtigt? Hvordan arbejder man i praksis med at lære sig selv at kende? Hvorfor er det så svært at gøre det rigtige? Hvordan går man fra at vide, at man bør gøre noget andet, end man plejer, til rent faktisk at ændre sin adfærd?

Bogen udkommer på Gyldendal den 24. august 2020 og det er os en stor glæde at invitere Businesskvinderne til præsentation af bogen, let debat og reception kl. 16.30-18:00 den 26. august 2020 hos Mandag Morgen. 

RSVP inden den 24. august 2020 via dette link.

Bedste hilsner
Mandag Morgen Businesskvinder

Kirsten og Eva


AGNETE GERSING er direktør for Herlev og Gentofte Hospital og har mange års erfaring som topleder. Hun har været departementschef i Uddannelses- og Forskningsministeriet, direktør i Konkurrence- og Forbruger- styrelsen og departementsråd i Statsministeriet og har stået i spidsen for en række store forandringsprocesser, herunder fusionen af Konkurrencestyrelsen og Forbrugerstyrelsen.

KIRSTEN HVID-HANSEN er tidligere leder i mediebranchen og nu executive coach og partner i X+CO. Hun har en forretningsmæssig og psykologisk baggrund, som hun de seneste 16 år har gjort brug af i arbejdet med udvikling af lederteams på direktionsniveau, individuel coaching og konflikthåndtering.

Kirsten og Agnete har arbejdet sammen om lederudvikling i mange år – først i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen og siden i Uddannelses- og Forskningsministeriet.