Mentorer m/k søges

Mandag Morgen Businesskvinder søger mænd og kvinder, der har lyst til at være mentorer for os!

Der er to ting, der virkelig gør en forskel, når kvinders karrierepotentiale skal aktiveres: Netværk og mentoring. Og vi søger engagerede mentorer m/k.

Kirsten M. Poulsen og KMP+ House of Mentoring faciliterer Businesskvindernes mentorprogram, der forbinder mentorer og mentees til kollektiv læring til glæde og gavn for begge parter. Vi har en overvægt af medlemmer, der vil være mentees og søger derfor engagerede mentorer m/k. Vi oplever, at mange potentielle fantastiske mentorer er lidt tilbageholdende med at melde sig, og vi har spurgt Kirsten om hvad der skal til for at være mentor?

Kan man være mentor for en som arbejder med/har karriereambitioner inden for en anden branche?
Ja, hvis for eksempel du er interesseret i en leder/projektlederkarriere, så handler det i første omgang mere om det, end om branchen, og så handler det om, at man ”klikker” som personer.

Et godt råd i forbindelse med første møde er at undersøge, hvor man har noget fælles, man kan bygge relationen på, og herefter at udforske forskellighederne. Det er forskellighederne mellem mentor og mentee, som skaber mulighed for læring og udvikling.

Hvornår er man gammel nok til at være mentor?
Det kommer an på formålet, og hvem mentor og mentee er. Jeg har matchet yngre mænd som mentorer med ældre kvinder som mentees, fordi det gav mening i det specifikke program og i forhold til deres erfaring og læringsønsker.

Kan man være mentor for en anden og samtidig selv have lyst til at få mentor?
Ja naturligvis – jeg har som regel selv både en mentor og en mentee frivilligt udenfor jobbet. Det er faktisk en superoplevelse af være begge dele samtidigt i to forskellige relationer. Men man skal have tid og mulighed for at prioritere det.

Hvordan ved jeg, at jeg er dygtig/erfaren nok til at være mentor?
For det første skal en mentor ikke have alle svarene. For det andet lærer mentee ikke noget af kun at høre om mentors succeshistorier. Så umiddelbart kan alle være mentor i den rette match. Der er dog nogle kompetencer, som er vigtige: evnen til at lytte, til at stille gode spørgsmål, til at sætte sine egne behov til side og give mentee sin fulde opmærksomhed. Det giver nogle fantastiske læringsprocesser – for både mentee og for mentor J.

Har du en mentor i maven og har interesse for at fremme kvinders karrierer, så tilmeld dig introduktionsmøde kl. 16.00 den 25. marts 2018 hos #Deloitte her.

Bedste hilsner
Mandag Morgen Businesskvinder