Kvinder på Toppen: Et arbejdsliv på verdenshavene

Hvilke billeder fyldes dit hoved med, når du hører ordene EVENTYRER og EKSPEDITIONSLEDER?

Store, stærke mænd i sælanorakker med vejrbidte ansigter og snefyldte fuldskæg? Eller mænd i svedplettede tropeskjorter som krydser farlige floder?

Der findes en anden type eventyrer. Den kvindelige slags og Cecilia Vanman er en af dem. Og Cecilia mener, at kvindelige eventyrere skal sætte sig selv på landkortet som rollemodeller for både piger og voksne kvinder.

Cecilia tager os med bag scenen som ekspeditionsleder og havpattedyrbiolog på verdenshavene. Vi rejser blandt andet med på en spændende filmekspedition på jagt efter hvalrosser, hvidhvaler og narhvaler ved 76nde breddegrad i Canada og møder vilde storme, isbjørne og overvældende natur i den arktiske ødemark.

Cecilia fortæller om de udfordringer der møder en ekspeditionsleder i ødemarken og på mere hjemlige egne, når man som kvinde skal stå frem og fortælle om sine arbejdsprojekter. Vi hører om, hvorfor hun skal kunne sejle en motorbåd fem gange bedre end en mand og hvordan Cecilia bliver mødt med spørgsmål om sit privatliv, som hendes mandlige fagfæller aldrig bliver konfronteret med.

Cecilia beskriver oplevelserne med både humor og alvor og følger op med hendes egen måde at takle dem på. Men hvor kommer fordommene fra? Hvem fremsætter dem? Hvad handler de om? Og hvordan kommer vi videre?

Udover at være medlem af Kvindelige Eventyrere, er Cecilia Vanman den første danske kvinde der er blevet optaget som Fellow i The Explorers Club – verdens mest prestigefyldte klub for videnskabsfolk og eventyrere. Cecilia arbejder som havpattedyrbiolog på verdenshavene og som ekspeditionsleder på udfordrende filmproduktioner for blandt andet Leonardo di Caprio og National Geographic Society.

Hun er den eneste dansker, der har ledt tre forskellige ekspeditioner igennem den barske Nordvestpassage, og hun har arbejdet som redningsdykker for rekordjagende fridykkere og som stuntdykker på spillefilm.

Cecilia har også lavet reportagesamarbejde med blandt andet Frømandskorpset, Slædepatruljen Sirius og Flyvevåbnets Helikopterredningstjeneste. Hendes artikler og foredrag har fokus på rejseeventyr, natur, lederskab og samarbejde under ekstreme ekspeditioner, dyreliv og klimaforandringer, og hun er en passioneret og engageret foredragsholder som formidler dragende fortællinger fra et unikt arbejdsliv ud fra fantastiske fotos.

PROGRAM

8.30-8.40:  Velkommen ved Lisbeth Knudsen, tværgående chefredaktør, Mandag Morgen. Hvorfor er kvindelig rollemodeller vigtige?
8.40-9.40:  Et Arbejdsliv på Verdenshavene, Cecilia Vanham, kvindelig eventyrer
9.40-10.00: Q&A og debat

Der er gratis adgang for Businesskvinderne til dette arrangement den 17. september 2019 hos Mandag Morgen – og et begrænset antal gæstebilletter.

Tilmelding foregår her.