Kvinder på Toppen: Design Thinking workshop

Hvad skal der til for, at kvinder prioriterer uddannelse som Executive MBA eller bestyrelsesuddannelse som led i karriereplanlægningen?

Både herhjemme og i udlandet er andelen af kvinder, der eksempelvis tager en MBA for at stå styrket i kampen for at nå sine mål omkring 26%. Samtidig har min. 90% af MBA’erne fremmet deres karriere efter endt forløb. Heller ikke her ses balance i kønsfordelingen, men hvorfor halter kvinderne bagud?

Det kan der være mange gode grunde til. Ofte passer kvinder både egne karrierer samtidig med posten som adm. direktør i Familien A/S skal også varetages. Det kan være svært at prioritere sin uddannelse og trin på vej til toppen. Men ligeså ofte kommer der feedback om, at kvinderne simpelthen ikke føler sig dygtige nok til at kaste ud i på dybere vand, har eller ikke har udviklet samme ambitionsniveau, og endelig kan det være svært at finde rollemodeller for, hvordan man kan jonglere og finde timer nok i døgnet. Det er selvfølgelig helt orden at fravælge uddannelse, men det skal helst være af de rigtige grunde, og vi vil udfordre os selv og bidrage til bedre løsninger.

DTU Learn for Life og Mandag Morgen Businesskvinder afholder derfor i samarbejde dette Kvinder på Toppen event: Hvad skal der til for at kvinder prioriterer uddannelse som Executive MBA eller bestyrelsesuddannelse som led i karriereplanlægningen?

Vi afholder en Design Thinking workshop, der med udgangspunkt i DTU’s tilgange, erfaringer og feedback fra kvinder, skal udvikle nye redskaber og kommunikation, der mere effektivt skal tale til og inspirere kvinder til at udvikle deres kompetenceudvikling og netværk blandt MBA og bestyrelsesuddannelserne. Ultimativt er målet, at flere kvinder bliver bedre stillede i forhold til at lande topleder/bestyrelsesposter.

Formatet
Vi vil via oplæg, plenum og Design Thinking workshop sammen udvikle nye løsninger og tilgange for at aktivere kvinders og måske vores eget topleder/bestyrelsepost potentiale. Resultatet kan vi tage med os som kollektiv læring til netværkets medlemmer – og deles selvfølgelig med DTU i vores fælles mission om at få flere kvinder bedre uddannede.

Deltagere
Eventet er for medlemmer af Mandag Morgen Businesskvinder, der er velkommne til at invitere en gæst med, og DTU-deltagere. Vi kan maks. være 100 deltagere, så det er først-til-mølle. Tilmeld dig her.

Bedste hilsner
Mandag Morgen Businesskvinder

Anne Malberg Horsager og Eva Riedel