Jørgen Bardenfleth

Jørgen-Bardenfleth_finalJørgen Bardenfleth
Bestyrelsesformand i Arkitema Architects, Lyngsoe Systems, Accelerace, Dubex et al

Jørgen Bardenfleth er en dansk erhvervsleder, som i dag arbejder fuldtids som bestyrelsesmedlem og formand i tech og rådgiver virksomheder. Tidligere arbejdede Jørgen 25 år som chef i amerikanske tech virksomheder, herunder i Microsoft, Intel og Hewlett-Packard.

Bardenfleth var i forretningsudvalget for IT-Branchen fra 1995 til 2014 herunder dets formand fra 2010-14. Han er i dag bestyrelsesformand i Arkitema Architects, skandinavisk førende arkitektfirma, Lyngsoe Systems, der laver logistiksystemer globalt, forskerparken Symbion med acceleratoren Accelerace og IT sikkerhedsrådgivningsfirmaet Dubex. Han sidder i bestyrelsen for IT selskaberne EG, ProData Consult, Minerva og BizBrains og i Vallø Stift. Bardenfleth er også med i bestyrelsen og som investor i nogle start-up virksomheder, Nordic Power Converters, swipx.com og CardLay. Bardenfleth er også med i bestyrelserne for Danmark Amerika Fondet (formand), Børnefonden (næstformand) og Cystisk Fibrose Foreningen. Han er styregruppeformand i Copenhagen Healthtech Cluster, ServicePlatform og Iværksætterpilotordningen under Danmarks Innovationsfond. Bardenfleth var med i Globaliseringsrådet (’05-’06), og i bestyrelserne for GN Store Nord (’03 – ’13),og COWI (’08-’14). Han blev i 2012 optaget i Kraks Blå Bog. Han underviser på bestyrelsesuddannelserne på CBS Executive og Board Assure

Bardenfleth har arbejdet en del med diversity og succession planning i sin tid om direktør.

Han startede i 1980 som udviklingsingeniør hos Dansk Radio AS, Taastrup, 1981-84 udviklingsingeniør hos Radar Devices, Californien, 1984-87 teamleder og projektchef hos Varian Associates, Californien, havde 1988-89 et sommerjob hos McKinsey & Co. i København og var i årene 1989 til 2001 ansat i Hewlett-Packard i Danmark; først som sælger og salgschef og fra 1995 som administrerende direktør. Fra 2001 til 2004 var han General Manager (global) hos Intel i Optical Networking Components Division. Fra 2004 til 2012 var han Country Manager for Microsoft A/S Danmark og Island. I 2012/13 var Bardenfleth Strategy Director for Microsoft International inden han forlod Microsoft i sommeren 2013 for at hellige sig en bestyrelseskarriere fuldtids.