Retreat // Meningsfulde Maribo // Søholt Slot

Dato/klokkeslæt
Date(s) - 28/05/2022 - 29/05/2022
Hele dagen

Lokation
Søholt

Kategori


Meningsfulde Maribo – mærk natur, skønheden, sanserne, din krop, dit sind og den fænomenale energi i fællesskabet

Så er det tid til vores årlige retreat i Maribo. I år fokuserer vi på fællesskab, tro og krop hos Christel Lüttichau på Søholt Slot. Sidst tilbragte vi et på mange måder meget udviklende døgn hos nonnerne i Sankt Birgitta ordenen i Maribo.

Denne gang skal vi ned i jorden og op i himlen med forfatter Charlotte Rørht, der bl.a har skrevet “Da jeg mødte Jesus”, dyrke yoga, gennemgå en livsforandrende kakao-ceremoni med Sahar Pour, meditere og få healing med Tusnelda Bloch og spise med chefkok Christoffer Brink Færch fra Pomle Nakke i Orangeriet og være i naturen – sammen.

PROGRAM 

Lørdag den 28. maj 2022

Kl. 9.30           Ankomst, intro, kaffe, the, velkommen og fordeling af værelser // Christel & Eva

Kl. 10.00         Yoga for begyndere på græsset / Amanda Lüttichau

Kl. 11.00         Rens dig, mærk din plads og hvor du skal hen. Kakao-ceremoni / Sahar Pour

Forberedelse (mental), reflekter over:
– Hvilken proces står du i lige nu som du gerne vil videre i?
– Hvor sidder du fast, hvad forhindrer dig i at flyde frit og let igennem livet?

Du skal bare tænke over intentionen, så laver vi arbejdet sammen til ceremonien.
Du skal helst kun spise let morgenmad, så du har helt tom mave kl.11.00

Kl. 13.30         Frokost i orangeriet 

Kl. 14.00         Da jeg mødte Jesus (der var feminist) / Forfatter Charlotte Røhrt

Kl. 15.00         Pause – optankning af kaffe, the, noget kageværk og frugt

Kl. 15.30         Tro og moderskab. Hvordan kan man leve et helt og troværdigt liv, der tager tro og krop, sorg
og køn alvorligt? Oplæg og debat Charlotte Røhrt

Kl. 17.00         Pause og omklædning

Kl. 18.00         Soulfulde drinks på terrassen

Kl. 18.30         Middag så englene synger og priser Lollands fristelser i Orangeriet med Chefkok Christoffer Brink Færch fra Pomle Nakke

Søndag den 29. maj 2022

Kl. 7.00-9.00   Morgenmad, derefter valg mellem:

Kl. 9.00           Skovbad / Christel

Kl. 9.00           Meditation og reiki-healing / Tusnelda Bloch

Kl. 10.30         Er vi blevet Røhrt?

Kl. 11.00         Afslutning

MEDBRING

Håndklæde, yogamåtte, fornuftigt fodtøj, eventuelt badesko og et åbent sind

KØRSEL

Vi forsøger at koordinere noget samkørsel.

PRISEN

Prisen er på  kr. 2.800 inkl. alt.

TILMELDING er først-til-mølle og kun for medlemmer af Mandag Morgen Businesskvinder.

Bedste hilsner
Mandag Morgen Businesskvinder

Christel og Eva

Charlotte Røhrt om sig selv. Efter min debut som journalistisk forfatter med “Jeg mødte Jesus”, der er udgivet i seks lande, har jeg arbejdet med at skrive bøger, holde foredrag og arrangere kurser og retræter og desuden været vært på udsendelser om tro på DRK, DRP1, Radio4 med flere.

Jeg er journalist, uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 1987, og har blandt andet arbejdet som erhvervs- og IT-journalist ved Center for Ledelse, Jyllands-Posten, Børsens Nyhedsmagasin og senest på NORDJYSKE Medier med fokus på eksistens og kultur og tilrettelæggelse af litteraturfestivalen Ordkraft. Jeg er storesøster til seks og vokset op i blandt andet Gentofte og Boston. Efter 20 år på landet ved Rold Skov bor jeg nu i Aalborg med min mand, Uffe Westerberg. Vi er forældre til tre sønner, 1988, 1991 og 1992-2014.

Sahar Pour er Kinesisk mediciner med speciale i TCM akupunktur. Hun åbnede sin første klinik på Strøget i København i 2011. Sahar har igennem årene samlet stor erfaring rundt i verden og har behandlet mennesker på tværs af forskellige kulturer og samfund fra hjemmeløse i USA, Brasilien og Sri Lanka til velstående ledere på toppen af LA’s filmbranche. Herhjemme behandler og rådgiver hun alt fra udsatte unge til kendte skuespillere og politikere. Hendes akupunkturklinik i Blågårdsgade er inspireret af de traditionelle kinesiske klinikker.

Sahar arrangerer derudover magiske selvudviklende spaces hvor hun ofte kombinerer akupunktur, healing og lydrejser med andre antikke elementer. Hun abejder udfra teorien om at vi mennesker healer bedst sammen og derfor er mange af hendes initiativer gruppebaseret. Sahar åbnede STIKMIG akupunktur klinik i 2014 med detformål at gøre akupunktur mere tilgængeligt for unge, hvor man kan droppe ind til akutte behandlinger mod f.eks. stress og angst. Hun har i løbet af de sidste 7 år fået et dybt og kærligt tillidsforhold til Københavns unge, LGTBQ/BIPOC og det kreative miljø.

STIKMIG er af Soundvenue og MOVIA i 2022 blevet udråbt som et af de 10 bedste steder at besøge i København, hvis man vil forkæle sig selv. Sahar har derudover været i utallige medier deriblandt Politikken, Metroexpressen, Podcastet ‘Det spirituelle hjørne’ og radio 24/7.

Når vi møder hende på Søholt er hun netop hjemvendt fra Portugal, hvor hun skal holde et event for den verdenskendte New Yorker astrolog Amber Khan. Sahar bor til dagligt sammen med sin mand, to børn, kat, 2 kaniner og deres hvide høne Ananda i et lille hus i København ved Utterslev mose.

Tusnelda Bloch er certificeret Master Reiki Healer & Clairvoyant.

Tusnelda siger: “Verden er mere forbundet end nogensinde før, trods dette føler mange mennesker sig mere distanceret og alene end de ønsker.

Min mission er at hjælpe folk med at bygge bro og skabe helhed, mellem det fysiske, mentale og det spirituelle, ved at balancere alle sanser.

Gennem hele mit liv og min karriere som selvstændig virksomhedsejer har jeg lært, at hvad jeg gør bedst, er at guide og styrke folk til at finde deres egen indre lykke, fred og selvbevidsthed. Min tilgang er min evige kærlighed og omsorg for alt levende, naturen, mennesker og dyr. Jeg er empatisk og intuitiv på alle niveauer: fysisk, åndeligt og følelsesmæssigt, med en gave i form af evnen til at fornemme fysiske og mentale følelser og smerter omkring mig, som var de mine egne.

Reiki-healing er en filosofi og et kraftfuldt healingsystem, bliver brugt til personlig udvikling og lindring. En åndelig styret livskraftsenergi der via en Reiki Master overføres til klienten, gennem berøring, mental hensigt eller fjernhealing.

En flydende næsten fysisk kærlighedsenergi, der forøger energistrømmen. Reiki forøger, nærer og giver styrke til alt hvad vi foretager os. Der bliver mere styrke og kraft i vores stemme når vi taler eller synger, mere flow i vores kreativitet,mere power i de valg vi tager og i måden vi vælger at føre dem ud i livet.

Reiki-healing er en holistisk behandlingsform, der virker både fysisk og åndeligt. Ki – livsenergi transmitters gennem Reiki-behandlerens hænder til klienten. Reiki giver os altid det vi har brug for, fysisk og mentalt og er katalysator for en helbredende proces.

Reiki er en selvudviklingsproces – de øgede energistrømninger auraen udsættes for, giver stærkere og dybere selvindsigt. Vi skubbes blidt i den retning vi har mest behov for og hjælper os til at være i nuet og acceptere de processer, der er vigtige brikker i vores selvudviklings-rejse. Reiki er en daglig kilde til dyb taknemmelighed og indre ro.”

Chefkok Christoffer Brink Færch fra Pomle Nakke sørger for middag så englene synger og priser Lollands fristelser i Orangeriet.

Han er uddannet kok i 2011 og har siden været kok og køkkenchef på så kendte restauranter som Henne Kirkeby Kro i Jylland samt de københavnske Geranium, Nimb Louise, Alberto K, Gemyse og senest Frank. Desuden har han fået fine placeringer i kokkekonkurrencen Bocuse D’or.

Søholt Barokhave er anlagt i 1690’erne efter forbillede fra datidens franske havekunst. som den blandt andet kan opleves på Versailles, og som var det første sted, hvor man anlagde de stramme alléer og stier omkranset af geometriske hække. Der var fokus på rumfornemmelsen med lys- og skyggevirkningerne på stierne og solens spil gennem hækkene og de grønne blade.

På trods af alderen sætter de ældste hækkeplanter – avnbøgene, stadig skud, og nye blade hvert eneste forår. Om foråret kan et væld af blomstrende æbletræer af gamle sorter opleves i særlige haveafsnit. Men haven er en oplevelse i sig selv hele året. God tur i det grønne. nyd de åbne rum, en stille stund på en af bænkene, springvandets rislen eller glimtet af frøer og karper i de karakteristiske spejldamme.

Søholt skovene er en naturperle, en oase på Midtlolland med meget varieret bevoksning, planteliv, vand og lys. Eg og bøg, birk, ask, el, lærk, fyr og gran er fordelt på 810 hektar skov og grænser ned til søbredder og rørsump og 550 hektar søer, Maribo Søndersø, Hejrede Sø og Røgbøllesø.

I skovene omkring Søholt er 80% løvskov og 260 hektar er urørt skov med skove og enge, der er hjemsted for store bestande af dåvildt og råvildt, harer, sommerfugle, insekter, frøer og tudser, og masser af fugle, ænder og gæs.
Havørne yngler, og flere steder er der opstillet fuglekig-skjul, som gør det muligt at nyde livet på og omkring søerne. Så, tag gerne en kikkert med og øv dig i at skelne de mange arter fra hinanden.
En skovtur omkring Søholt er også en historisk vandring på steder, hvor de første danskere bosatte sig. Her er oltidshøje fra den yngre bronzealder, volde fra omkring år 550 – jernalder- tiden, tidlige lægeurter og løgplanter bragt hertil af blandt andet munkene, og den høje græsvold, som skærer sig gennem skov og mark vidner om 1800-tallets roespor, der løb gennem Lolland og Falsters marker og skove, for at samle roerne mest hensigstmæssigt op og køre dem til sukkerfabrikken.
I øjeblikket renses vandhuller og grøfter til stor glæde for blandt andet vandsalamanderen, som er underlagt strenge beskyttelsesbestemmelser. Der skabes lysninger, hvor flere slags græsser og blomster kan komme frem og give gode fødemuligheder for råvildt og dåvildt, og idet blomster og urters forhold forbedres, får også sommerfugle og natsværmere fine livsbetingelser.
Sommerfugle, bier og insekter tilgodeses ved at bygge stenstakke, insektvolde og så blomsterstriber, og når deres levebetingelser forbedres giver det bedre vilkår for blandt andet flagremus, agerhøns og fuglelivet.
Man vil også kunne se jordspor, beplanting og beskæring af levende hegn, som harekillinger, fasankyllinger og agerhønskyllinger boltrer sig i.
I de urørte skovarealer får rådne træstammer og grene lov at ligge, og det giver også insekterne gode forhold, og dermed er der mad til skovmus, flagermus, stor og lille flagspætte og mange andre liv under træerne.

 

Bookings


Jeg har desværre ikke mulighed for at deltage.