Netværket vil hjælpe kvinder videre i karrieren

Nyt forum for Businesskvinder, skaber nye løsninger
Berlingske Business er det eneste medie der kontinuerligt dækker kvinder og karriere. Det sker i artikler, debatindlæg, på sociale medier og i form af undersøgelser og konferencer. De mange aktiviteter har gjort os opmærksomme på, at mange kvinder efterspørger et samlingspunkt, hvor engagerede kvinder kan arbejde videre og sammen flytte ligestillingsagendaen. Vi skal have flere kvinder til tops, fordi det giver god mening for vores samfund og vores økonomi.

Fokus på at nedbryde myter og barrierer inden for ligestilling
Det er et faktum, at kvindelige talenter stormer frem som ledere, men det er også et faktum, at de færreste når helt til tops. Hvorfor? Er det topledelsen, der fejler, eller kvinderne selv der snubler? Og hvorfor klarer Danmark sig dårligere end sammenlignelige lande?

Netværkets formål er at opbygge en bred base af kvinder, der systematisk arbejder med at overvinde de strukturelle barrierer og de ubevidste fordomme, der forhindrer kvinder i at udleve deres drømme.

I netværket vil vi arbejde fokuseret med fakta og nye strategier til at håndtere udfordringerne ved at være det underrepræsenterede køn.

Al forskning viser, at mangfoldighed i erhvervslivet er lidt mere besværligt at lede. Men på lang sigt outperformer mangfoldighed til enhver tid ikke-mangfoldige kulturer. Når vi vil have flere kvinder til tops, er det med andre ord en cold business case og ikke en følelsesladet appel om retfærdighed.

Både kvinder og mænd har ubevidste fordomme, der påvirker vores valg, kommunikation og reaktioner. Med en faktuel respons bliver det lidt lettere at have en konstruktiv dialog. Det bliver lettere at undgå at ende i den følelsesmæssige blindgyde, hvor kvinderne er ofre, og mænd de skyldige. Og dermed banes vejen for nye løsninger, der i sidste ende skal være til gavn for begge køn.

Vores fælles mål
Første skridt er at opbygge en bred base af kvinder, der vil overvinde ubevidste fordomme med fakta og inkluderende løsninger i et fortroligt, forpligtende fællesskab.

I denne base skaber vi nye relationer, der fremmer tillid, venskaber, alliancer, læring, videndeling, sparing, samarbejder, inspiration, erfaringsudveksling, og støtte kvinder i mellem. Det ultimative mål er at påvirke udviklingen i en positiv retning til gavn for begge køn. Det er vejen til nye løsninger i en fastlåst situation.

Det ultimative mål er at skabe et arbejdsklima, hvor begge køns evner blomstrer bedst muligt – samtidigt med at kvinderne selv skal tage ansvar for deres karrierer og sigte højt.

Sådan kommer du med.

Vi håber du har lyst til at være med til at skabe nye løsninger med os.

Vi glæder os til at møde dig.

Pia Fuglsang, Berlingske og Eva Riedel, Disruptive Communications